Čuveni kuvar otkrio caku za najukusniji krompi pire: Ovako će uvek biti ukusan, a super se slaže uz mnoga jela
Foto: Profimedia

KREMAST I UKUSAN

Čuveni kuvar otkrio caku za najukusniji krompi pire: Ovako će uvek biti ukusan, a super se slaže uz mnoga jela

Pire krompir je jedno od najomiljenijih jela na Balkanu i šire

Objavljeno:

Pire krompir je jedno od najomiljenijih jela na Balkanu i šire. Često se služi uz meso, ali se dobro uklapa i s podvarakom, graškom, gulašem i sličnim jelima.

Poznati kuvar Tejler Florens tvrdi da smo tokom celog života pogrešno pripremali pire krompir. Naime, Florens, koji radi na čuvenoj televiziji Food Network, ističe da krompir obično kuvamo u vodi, što je, prema njegovim rečima, greška. Umesto toga, preporučuje kuvanje krompira u neutralnoj pavlaci u kojoj je prethodno otopljen maslac.

Pire, Krompir pire
foto: Profimedia

Evo njegovog recepta:

U šerpu stavite oko 0,5 litara neutralne pavlake, oljušteni i oprani krompir iseckan na kockice, 3 kašičice maslinovog ulja i 3 kašičice maslaca. Po želji, dodajte so ili druge začine. Poklopite šerpu i kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Nakon toga, procedite krompir, ali sačuvajte tečnost u kojoj se kuvao. Postepeno dodajte tu tečnost u činiju sa krompirom, a zatim sve izmutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu.

Florens garantuje da je ovaj način pripreme najbolji, jer omogućava da se očuvaju svi ukusi krompira i tečnosti u kojoj se kuvao.

Bonus video:

00:53

ŠNICLE U BIBER SOSU I PIRE OD CELERA?! Specijalitet koji će sve ukućane prijatno iznenaditi, UKUSNO, A LAKO!

(Espreso/najzena/TM)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.